Když lidé přecházejí z místa na místo, mají tendenci měnit "pole, aby našli novou příležitost. Myslím si, že to je chyba. I Jižní Africe jsem byl investičním bankéřem pro tři potravinové retaily. Než jsem se přestěhoval do USA, potkal jsem se s úspěšným podnikatelem.
Zeptal jsem se ho: "Co bych měl dělat, když se dostanu do Ameriky?" Jeho rada: "Zůstaň u toho, čemu rozumíš."
A tak jsem zůstal u potravinového byznysu. Pokuď jste klempíř, snažte se stát lepším klempířem. Pokud instalatér, pak lepším instalatérem. Pokud studujete na doktora, snažte se být lepší doktor. "Přilepte" se doslova k tomu, co znáte. Tráva se zdá vždy více zelená na druhé straně, ale není. Stavějte na své zkušenosti spíše než na skocích do jiných vod. Je jednodušší dělat odlišné, nové a vzrušující věci - ale často je moudřejší zůstat ve směru, kterým jdete.
Položil jsem na této radě moji frančízu - zůstal jsem v Atlanta Bread Company a dařilo se nám lépe a lépe. Podívejte se na mne. Koupil jsem byznys v roce 1995, kdy podnik měl dvě pobočky. Dnes jich má téměř 200. Zůstaňte u toho, čemu rozumíte.
Jerry Couvaras
jednatel Atlanta Bread Company